Právě vysíláme

VIDEO: Takhle se na pražské škole chová učitel k problémovým žákům. Surové zacházení natočil jeden z nich

3. dubna 2019 12:56
VIDEO: Takhle se na pražské škole chová učitel k problémovým žákům. Surové zacházení natočil jeden z nich

Na násilné chování učitele vůči žákům jedné pražské základky upozornil v úterý 2. dubna server iDNES. Na nahrávce, kterou pořídil jeden z hochů, je vidět, jak učitel zaklekává na jednoho z nich a drží ho oběma rukama kolem krku, zatímco ho častuje nadávkami „vy parchanti malí“.

Škola na pražském Zlíchově se specializuje na žáky se specifickými poruchami chování. Učit problémové děti jistě není žádná selanka, ale jaké chování žáků opravňuje kantora k takovémuto „výchovnému“ postupu? To si lze těžko představit.

Ve videu jsou vidět dva incidenty, kterých se dopustil stejný učitel. Na konci jednoho telefon zakrývá ruka dalšího pedagoga, který se snaží dětem zabránit, aby vyhrocenou situaci ve třídě nahrávaly. Podle serveru iDNES.cz museli všichni žáci následně předložit svá mobilní zařízení a všem jim byly nahrávky vymazány. Jedinému Michalovi se videa ještě před tím podařilo poslat otci.

Případem se zabývá policie, ředitelka školy ho na kameru odmítla komentovat.

Podle Michala, který nahrávku obou incidentů pořídil, ho inkriminovaný učitel po té, co se o úniku videa dozvěděl, ve škole fyzicky napadl. Učitel to ovšem popírá.

Liší se i jejich verze ohledně toho, co učitelovo jednání vyvolalo.

Zdroj: iDNES.cz

Články, které by tě mohly zajímat