Právě vysíláme

Víla kmotřička v nové POPELCE bude bezpohlavní! Kdo si ji zahraje?

13. března 2020 14:10
Víla kmotřička v nové POPELCE bude bezpohlavní! Kdo si ji zahraje?

Politická korektnost se zřejmě dotkla i natáčení nové pohádky o Popelce a postavy ve filmu budou zobrazeny úplně jinak, než jak je z klasické verze příběhu známe.

Filmovou adaptaci Popelky si vzalo na starost studio Sony Pictures a vypadá to, že se bude jednat o velmi zajímavou podívanou. Samotnou Popelku si totiž zahraje zpěvačka Camila Cabello, jako král se objeví Pierce Brosnan a muzikálová hvězda Idina Menzel se zhostí role zlé macechy.

Příběh o Popelce se bezpochyby neobejde ani bez víly kmotřičky, která Popelce pomohla proměnit se v krásnou princeznu. A právě postava dobré kmotřičky bude ve filmu hodně zvláštní. Podle nových informací totiž bude zobrazována jako bezpohlavní a kmotřičku si zahraje herec Billy Porter. Ten se ostatně v minulosti sám postaral o otevření diskuze kolem genderových stereotypů a na společenské akce rád chodí v šatech, které znázorňují oblek i dámské sukně.

„Minulý týden mi na place došlo, jak silný je to okamžik, že já hraji vílu kmotřičku. Představujeme tuto postavu jako bezpohlavní – tak to alespoň já hraji, a je to opravdu silné. Víte, je to klasika. Je to klasická pohádka pro novou generaci,” řekl herec.

Co na bezpohlavní kmotřičku říkáte vy? Měly by být postavy zobrazovány tak, jak je známe z pohádky, nebo se tvůrci rozhodli pro správnou věc? Hlasujte v naší anketě!

 

Zdroj: People.com

Nahrávání ... Nahrávání ...

Články, které by tě mohly zajímat