Právě vysíláme

Vláda nařídila další přitvrzení: cesty jen do práce a domů, obchody zavřené

21. října 2020 12:59
Vláda nařídila další přitvrzení: cesty jen do práce a domů, obchody zavřené

Vláda nyní nařídila od čtvrtečních 6:00 hodin do 3. listopadu nařídila omezení pohybu a kontaktu s jinými lidmi. Zavřené budou obchody a služby s výjimkou prodejen potravin, drogerií nebo lékáren. Pohyb je omezený na cesty do práce a na nákupy, i do přírody můžou jen dvojice.

Výjimkou jsou cesty do práce, na nákupy, k lékaři nebo za rodinou, uvedl na Twitteru ministr zdravotnictví Roman Prymula. Pohyb v přírodě a cesty na chalupy jsou možné, mohou se jich ale účastnit nejvýše dvě osoby. Výjimka platí pro příslušníky jedné domácnosti.

Vláda omezila přímý kontakt veřejnosti se státní správou na pět hodin dvakrát v týdnu.

Zleva ministr zdravotnictví Roman Prymula, místopředseda vlády, ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy Karel Havlíček a premiér Andrej Babiš vystoupili 21. října 2020 v Praze na tiskové konferenci po mimořádném jednání vlády k dalším opatřením proti šíření koronaviru.

Nová vládní protikoronavirová opatření mají zabránit kolapsu a nedostatku lůžek v nemocnicích. „Na prvním místě jsou životy občanů,“ řekl Babiš.

Premiér Andrej Babiš vystoupil 21. října 2020 v Praze na tiskové konferenci po mimořádném jednání vlády k dalším opatřením proti šíření koronaviru.

V počtu hospitalizací je Česká republika podle ministra zdravotnictví Romana Prymuly na 80 procentech původní avizované kapacity nemocnic. Současnými opatřeními se zatím nepodařilo snížit reprodukční číslo, což je aktuálně na 1,36. „Opatření jsou proto nezbytná,“ řekl Prymula dnes po jednání vlády.

Úplné uzavření země, tzv. lockdown, zatím prý na stole není.

Zdroj: ČTK, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat