Právě vysíláme

Vláda projedná změny omezení, děti by mohly do škol v polovině dubna

18. března 2021 9:10
Vláda projedná změny omezení, děti by mohly do škol v polovině dubna

Vláda ve čtvrtek v podvečer projedná návrh Ministerstva zdravotnictví na změny v opatřeních proti šíření koronaviru po 21. březnu 2021. Blatný zároveň uvedl, že by se děti do škol mohly vrátit v polovině dubna.

Vládou nastavená opatření by se mohla zmírnit po 21. březnu 2021. Změny však budou zřejmě jen malé. Ministr Jan Blatný už avizoval, že kvůli přeplněnosti nemocnic většina opatření zůstane minimálně do velikonočních svátků, padnout by mohl zákaz volného pohybu a sportu mimo katastr obcí.

Jak zároveň Blatný podotkl, děti by se mohly do škol vrátit pravděpodobně ve druhé polovině dubna. „Já vám v současné době neumím říct termín, kdy by došlo k tomu, že se začnou vracet děti do školy. Pravděpodobně to bude v průběhu druhé poloviny dubna,“ uvedl ministr. Podmínkou by bylo pravidelné testování.

 

O otevření škol jedná Ministerstvo zdravotnictví s Ministerstvem školstvím a odbornými skupinami. Podle Blatného je možné, že se bude měnit to, které ročníky škol budou otevřeny jako první. Ministerstvo školství totiž v minulých dnech uvedlo, že se posunou na později přijímací zkoušky či maturity. Podle Blatného tedy není jasné, jestli bude školství trvat na tom, aby mezi prioritními byly poslední ročníky.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat