Právě vysíláme

Vrátí se konečně Tereza Hlůšková domů? Dostala povolení vyzvednout si osobní věci

18. ledna 2022 9:10
Vrátí se konečně Tereza Hlůšková domů? Dostala povolení vyzvednout si osobní věci

Terezu Hlůškovou loni v listopadu soud zprostil obvinění z pašování drog, její návrat domů se však už několik týdnů odkládá. Celní úřad dokonce poslal soudu stížnost kvůli jejímu propuštění, ale neuspěl. Podle Blesk.cz dostali celníci příkaz vydat Hlůškové všechny osobní věci.

Tereza Hlůšková už dva měsíce pobývá na tajném místě v Pákistánu. Češka byla sice z vězení propuštěna už v listopadu, celníci však podali proti jejímu propuštění odvolání a ona tak musela čekat na další soud. Ten podle informací Blesk.cz stížnost neuznal a nařídil Hlůškové, aby si vyzvedla věci na příslušném oddělení.

Češce by měl být vrácen občanský průkaz, cestovní pas, mobilní telefon, peněženka a další cennosti. „Mohla by se vrátit brzy domů,“ uvedl Blesku zdroj.

Hlůškovou celníci zadrželi v roce 2018 na letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu. V březnu následujícího roku byla Češka odsouzena k odnětí svobody osmi let a osmi měsíců a k pokutě 800 dolarů. V dubnu se proti verdiktu odvolala. Rozsudek byl podle ní „v rozporu s fakty“ a nebyl podložen žádnými konkrétními důkazy. Soud jí na začátku listopadu dal za pravdu a byla zproštěna obžaloby. Propuštěna byla 20. listopadu.

Články, které by tě mohly zajímat