Právě vysíláme

„Všichni žáci se do konce školního roku do škol nevrátí,“ uvedl Robert Plaga

3. dubna 2021 13:39
„Všichni žáci se do konce školního roku do škol nevrátí,“ uvedl Robert Plaga

Už 12. dubna by se část dětí měla vrátit do škol. Uvedl to Jan Blatný s tím, že do lavic nejdříve usednou žáci prvního stupně, třídy se přitom budou střídat po týdnech. Jak ale v rozhovoru pro MF Dnes potvrdil ministr školství Robert Plaga, všichni žáci se do konce roku už do škol nevrátí.

Návrat k „normálu“ bude vzhledem k i nadále trvajícím opatřením pomalý. Vedle ministerstva školství otevření škol podporuje jak skupina MeSES (Mezioborová skupina pro epidemické situace), tak i ministerstvo zdravotnictví v čele s hlavní hygieničkou.

O tom, zda se děti skutečně 12. dubna do škol vrátí, rozhodne po Velikonocích vláda. Existuje také varianta, že se do lavic vrátí pouze žáci v okresech, kde se pandemie koronaviru ustálila. Jak v rozhovoru pro MF Dnes uvedl Robert Plaga„Všichni žáci se do konce školního roku do škol nevrátí.“

V prvních týdnech by se školy měly otevřít pro žáky z prvního stupně a předškoláky, na druhém stupni zůstane výuka na dálku. Kromě mateřských škol budou muset děti povinně nosit roušky, dvakrát týdně pak budou testování antigenními testy. Obnovit by se rovněž měla praktická výuka na středních školách a u posledních ročníků vysokých škol.

Ministerstvo školství zároveň plánuje umožnit dobrovolné konzultace žákům druhého stupně základních škol a středních škol, kteří mají problémy s prozpěvech, ve skupinách do šesti studentů.

Zdroj: MF Dnes, ČTK, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat