Právě vysíláme

Výpadek Facebooku: Uživatelům se ukazují náhodné vzkazy od celebrit

24. srpna 2022 12:13
Výpadek Facebooku: Uživatelům se ukazují náhodné vzkazy od celebrit

Provozovatel americké sociální sítě Facebook v Austrálii hlásí rozsáhlé výpadky, její zpravodajský kanál posílá kvůli technické chybě falešné vzkazy celebrit. Podle serveru britského listu Daily Mail si na to stěžují miliony uživatelů. Facebook se k výpadku zatím nevyjádřil.

Někteří uživatelé uvedli, že se jim na jejich zpravodajském kanálu objevují vzkazy ze stovek cizích účtů s profily celebrit, včetně zpěvaček Taylor Swift a Nicky Minaj, zpěváka Harryho Stylese, rappera Eminema a herce Joe Rogana. Podle Daily Mail se předpokládá, že výpadek je celosvětový. Vyvolal smíšené reakce – od masového zmatku a obav, že účty byly napadené, až po frustraci a pobavení.

„Je facebookový kanál někoho jiného také úplně zaneřáděný? Zobrazují se mi komentáře všech ostatních lidí a jiných stránek. Časová osa je ještě nesmyslnější než obvykle,“ napsal na twitteru jeden muž. Jiný uživatel uvedl, že vidí podrobnosti o platebním účtu Paypal uživatele, který žádá o dary pro svou nemocnou kočku. Uživatelé se smyslem pro humor se zapojili do širší facebookové komunity, zatímco jiní rozesílají zprávy, které výpadek zesměšňují.

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat