Právě vysíláme

Vzácná desetikoruna byla vydražena za 176 tisíc. Co když ji máte v peněžence i vy?

6. října 2020 12:10
Vzácná desetikoruna byla vydražena za 176 tisíc. Co když ji máte v peněžence i vy?

Možná máte v peněžence zlatý důl a ani o tom nevíte! Web TN.cz in formuje o speciální desetikorunové minci, která se nyní vydražila za neuvěřitelných 176 tisíc korun.

V roce 1993 vznikla přibližně tisícovka desetikorunových mincí, které vzniky jako zkušební ražby. Část z nich se pak dostala do oběhu, a tak řada lidí ani netušila, jaký poklad se mu skrývá mezi obyčejnými „drobáky“.

Jak informuje TN.cz a Televize Nova, jedna z těchto speciálních mincí se nyní vydražila za neuvěřitelných 176 tisíc korun. Dražba pak proběhla v pátek 2. října v sálové aukci, kterou pořádala společnost Antium Aurum, jenž se věnuje právě výkupu a prodeji mincí či bankovek. Vyvolávací cena byla 5 tisíc eur, což je zhruba 135 tisíc korun. Odborníci pak tvrdí, že v čím lepším stavu mince je, tím se její cena zvyšuje.

A jak onu speciální minci poznáte oproti těm „obyčejným“? Vše prý spočívá v příčné čáře, která protíná písmena „Kč“ vedle čísla 10 a je údajně o něco výš než u běžných mincí. Také na ní musí být vyražen rok vzniku 1993. Radíme proto zkontrolovat peněženku, co když budete mít velké štěstí a tato mince leží mezi ostatními?

Zdroj: TN.cz, Antium Aurum

Články, které by tě mohly zajímat