Právě vysíláme

Youtuber obalamutil fanoušky na INSTAGRAMU. Celý týden úspěšně předstíral, že žije v luxusu!

1. dubna 2019 16:10
Youtuber obalamutil fanoušky na INSTAGRAMU. Celý týden úspěšně předstíral, že žije v luxusu!

Britský youtuber pod přezdívkou Byron se pustil do zajímavého sociálního experimentu. Jak se mu podařilo na Instagramu oklamat několik tisíc sledujících?

Jak asi všichni už víme, občas je svět Instagramu jedna velká iluze a je poměrně snadné tvářit se, že náš život je perfektní. Většina z nás i moc dobře zná všechny fígle na to, aby i obyčejná fotografie vypadala dokonale a neztratila se mezi hromadou dalších snímků.

I youtuber Byron moc dobře ví, jak to na Instagramu chodí, a proto se rozhodl vyzkoušet, zda se lidé i dnes nechají obalamutit pouhými fotografiemi, nebo si zachovají zdravý rozum. Přes Photoshop začal youtuber vytvářet snímky, na nichž si užívá luxusu, létá v soukromých letadlech, nosí drahé hodinky a nakupuje v obchodech slavných značek. Až když fotografie posléze splnily svůj účel, zveřejnil po týdnu video, kde přiznal všechny fígly a zároveň řekl, jak na snímky reagovali fanoušci.

Jak sám Byron uvádí, mnoho lidí jeho nový životní styl moc nešokoval. Ačkoliv se ozvalo pár jedinců, kteří youtubera podezřívalo z fotomontáže, naprostá většina sledujících si prostě jednoduše myslela, že Byronovi Youtube opravdu vynáší dost peněz, a proto si žije v luxusu. Fejkové fotografie proto lajkovali o sto šest a vůbec je nenapadlo, že by mohlo jít o podvod.

Další důkaz toho, že na Instagramu zkrátka nemusí být nic takové, jak se na první pohled zdá!

 

 

 

Zdroj: BoredPanda

Články, které by tě mohly zajímat