Právě vysíláme

Youtuberka adoptovala autistického chlapce z Číny. Po třech letech se ho vzdala!

30. května 2020 13:10
Youtuberka adoptovala autistického chlapce z Číny. Po třech letech se ho vzdala!

Jméno americké youtuberky Myky Staufferové vám patrně ani nic moc neřekne, avšak buďte si jisti, že nyní se zařadila mezi žebříček těch patrně nejnáviděnějších hvězd sociálních sítích. Její sledující ji totiž obviňují z toho, že pro sledovanost využila nemocné dítě.

Myka je youtuberkou, která převážně točí videa o své rodině. S manželem Jamesem má totiž celkem čtyři děti. Když blondýnka v roce 2017 oznámila na svém profilu, že bude adoptovat chlapce z Číny, který má poruchu autistického spektra, zvýšila se její sledovanost o statisíce. Když se pak chlapeček do rodiny dostal, Myka ho pojmenovala Huxley a ve videu dítě vychvalovala do nebes. „Je to úžasné dítě a jeho zdravotní stav nevyžaduje nic víc než otevřené srdce a velkou trpělivost,“ tvrdila.

Youtuberka díky adopci získala mnoho nových příznivců a sledovanost jí razantně stoupla. Na jaře 2020 si ovšem fanoušci všimli začali všímat, že Huxley se už ve videích neobjevuje a pochopitelně se zajímali o to, co se stalo. Myka pak musela přiznat, že se rozhodla chlapce vzdát a umístila ho do jiné rodiny, kde mu prý bude poskytnuta potřebná péče. „Po pečlivém zvažování a konzultacích s lékaři jsme došli k závěru, že Huxley potřebuje kvůli svému zdravotnímu stavu jinou péči, než jsme mu byli schopni poskytnout,“ řekla v jednom z videí a společně s manželem dodala, že prý bude malého Huxleye věčně milovat.

Youtuberka je nyní za své rozhodnutí značně kritizována a podle sledujících pouze využila nemocné dítě k tomu, aby si nabrala sledovanost. „Využili jste chlapce, abyste získali peníze, a teď jste se ho zbavili jenom proto, že to s ním začalo být složitější,“ stojí například v jednom z mnoha komentářů. Na internetu rovněž vznikla i petice, ve kterém několik lidí požaduje to, aby videa s chlapečkem byly serverem Youtube blokovány a Myke tak nechodily žádné příjmy z reklam.

 

Video, které youtuberka natočila, když chlapce z Číny adoptovala:

 

 

Zdroj: Buzzfeed

Články, které by tě mohly zajímat