Právě vysíláme

Z Česka do New Yorku autem za pár hodin. Jak je to možné?

23. března 2021 14:10
Z Česka do New Yorku autem za pár hodin. Jak je to možné?

Do New Yorku se už brzy dostanete autem také z České republiky. Jak je to možné? Ne, nestaví se žádná dálnice přes Atlantský oceán, to se jen ukrajinské město ve víře v oživení cestovního ruchu rozhodlo přejmenovat podle „Zlatého jablka“.

Město Novhorodske se již delší dobu potýká s úpadkem turismu, a tak přišli jeho představitelé se spásným nápadem. Rozhodli se mu vrátit zašlou „slávu“ přejmenování na New York, jak se ostatně v letech 1846 až 1951 skutečně nazývalo.

Ve městě turisté nenajdou Sochu svobody, Manhattan ani Metropolitní muzeum umění, představitelé Novhorodsku však i přesto věří, že změna názvu do desetitisícového městečka přeci jen někoho přiláká. Cílem tohoto kroku má být zlepšení tamější hospodářské situace.

I přestože řada obyvatel se změnou kvůli nezbytným úkonům, které by s přejmenováním města bezpochyby nastaly, jako je například výměna dokladů, nesouhlasí, vedení Novhorodsku už podalo oficiální žádost. Je tedy možné, že do New Yorku už to brzy budeme mít pouhých asi 2 000 kilometrů.

Zdroj: ČT 24, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat