Právě vysíláme

Záběry z Thajska šokovaly nejen ochránce zvířat. Vyhublý slon musí tancovat pro zábavu turistům!

10. dubna 2019 9:10
Záběry z Thajska šokovaly nejen ochránce zvířat. Vyhublý slon musí tancovat pro zábavu turistům!

Na internet se dostalo smutné video, jenž vám možná vžene slzy do očí. Záznam totiž opět dokazuje, jak příšerně se dokážou lidé chovat ke zvířatům.

Když ochránci přírody z organizace Moving Animals vyrazili do zoologické zahrady v thajském Phuketu, nevěřili vlastním očím. V jednom z výběhů se totiž nacházel vyhublý slon, který byl nucen před turisty tančit a předvádět cirkusová čísla.

Chování ošetřovatelů ke slonům bylo podle ochránců přírody vážně kruté. Společně s velkým slonem vystupovalo i malé slůně, jenž se pokoušelo hrát na harmoniku a hýbat hlavou do rytmu hudby. „Dívali jsme se, jak se turisté smějí a dělají si selfie, zatímco slon stál zavřenýma očima a vypadal opravdu nešťastně. Bylo to srdcervoucí,“ řekl zástupce organizace Moving Animals pro server Independent a dodal, že velký slon, kterého organizace pojmenovala Dumbo, projevoval po skončení „show“ jasné znaky strachu a úzkosti.

Protože byli ochránci situací v zoologické zahradě opravdu šokováni, rozhodli se proti tomuto nelidskému zacházení se zvířaty založit petici. V ní žádají, aby byl slon Dumbo přemístěn do rezervace, kde by mohl svobodně žít.

Pokud se i vy chcete do petice zapojit, může svůj podpis přidat na těchto stránkách.

Zdroj: Independent

Články, které by tě mohly zajímat