Právě vysíláme

Žáci by měli vidět i knihy popírající holokaust, tvrdí učitelka

20. října 2021 12:56
Žáci by měli vidět i knihy popírající holokaust, tvrdí učitelka

Veřejné popírání či zpochybňování holokaustu je v řadě zemí trestný čin. V americkém Texasu se ovšem našla vysoce postavená pedagožka, která žádá, aby knihy o popírání holocaustu byly naopak žákům předkládány.

Média informují o Gině Peddy, která je jednou z vyšších představitelek školního obvodu ve městě Carroll. Ta dala doporučení učitelům, aby žákům předkládali knihy o popírání holokaustu. Je totiž toho názoru, že pokud se v osnovách objevují knihy zaměřené na boj proti rasismu, měly by být dětem předkládány i díla, co prezentují odlišný názor. „Takže pamatujte na to, že pokud máte knihu o holokaustu, měli byste mít protikladnou knihu, která se na věc zaměřuje z jiné perspektivy,“ tvrdí Peddy a opírá se o texaský zákon, který nařizuje pedagogům předložit několik úhlů pohledu při výuce témat, jež společnost považuje za kontroverzní.

Schůze, kde Peddy učitelům toto doporučuje, byla nahrávána. V záznamu se pak jeden z pedagogů ptá, jak chce holokaust zpochybňovat. „Věř mi, někteří to už zkoušeli,“ zněla pak její odpověď. Na další dotazy kolegů ani následně médií pak Peddy nereagovala.

Články, které by tě mohly zajímat