Právě vysíláme

Žádné kojení na palubě! Zaměstnanec známé letecké společnosti zakázal matce nakrmit dítě

30. května 2019 14:10
Žádné kojení na palubě! Zaměstnanec známé letecké společnosti zakázal matce nakrmit dítě

Čtyřicetiletá matka Rachel Duffy z Portugalska zažila během letu do Velké Británie dosti nepříjemný zážitek. Člen palubní posádky ji totiž nedovolil během letu nakojit dítě.

Kojení na veřejnosti je kontroverzním tématem a společnost se stále nemůže shodnout na tom, zda se jedná o naprosto normální a běžnou věc, kterou lze provádět kdekoliv, nebo by si matky měly nechat kojení až na doma. Do druhé skupiny lidí, které kojení na veřejnosti pohoršuje, se zřejmě řadí i letecký personál společnosti Ryanair. Ten totiž Rachel kojení během letu zakázal.

Server Independent uvádí, že maminka sedmiměsíčního syna chtěla děťátko nakojit při vzletu, aby mu ulevila od změny tlaku v kabině. To se však nelíbilo jednomu ze stevardů, jenž matku ihned upozornil na to, aby přestala, a stál nad ní do té doby, dokud skutečně dítě od prsu nedala pryč.

Jak sama Rachel Duffy uvedla, celá situace byla pro ni velmi ponižující a zároveň překvapivá, protože při jiných letech bylo ženě kojení povoleno. „Mám kvůli tomu zákazu úzkosti z létání,“ nechala se slyšet žena a dodala, že se společností Ryanair už rozhodně nikdy nepoletí.

Jakmile se zpráva dostala do médií, mluvčí známé nízkonákladové společnosti se k situaci hned vyjádřil. Podle něj je kojení na palubách letadel Ryanair jednoznačně povoleno a Rachel se za chování zaměstnance omlouvá.

 

Zdroj: Independent

Články, které by tě mohly zajímat