Právě vysíláme

Zákaz sexu? Postele z kartonu vyvolaly mezi olympioniky pozdvižení

24. července 2021 9:10
Zákaz sexu? Postele z kartonu vyvolaly mezi olympioniky pozdvižení

Na olympijských hrách v Toku se řeší nejenom Covid, ale i kvalita postelí. Organizátoři si totiž pro sportovce připravili postele z kartonu a lepenek!

Když sportovci dorazili do olympijské vesnice, nestačili se divit. Místo klasické postele je totiž čekala podivně vypadající postel z kartonu. Mezi olympioniky se pak začalo spekulovat o tom, že pořadatelé tak chtěli zabránit v době pandemie „nežádoucímu fyzickému kontaktu“ mezi sportovci. „Postele jsou z lepenky a je to kvůli tomu, aby se zamezilo intimním stykům mezi sportovci. Postele unesou váhu jediné osoby, což zamezí situacím nad rámec sportu,“ napsal navíc na Twitter americký běžec Paul Chelimo.

Po fámách o „zákazu sexu“ se pořadatelé ozvali a uvedli, že postele jsou takto vyrobené kvůli své udržitelnosti a postel prý unese člověka o hmotnosti až 200 kilo. Na jejich stranu se pak přidal gymnasta Rhys McClenaghan, který natočil video a postel otestoval. To, že jsou z lepenky, pak nevyvrátil, ale uvedl, že se při náhlých pohybech nerozpadnou. „Díky za vyvrácení tohoto mýtu,“ objevilo se poté na oficiálním twitterovém účtu Olympijského výboru. V oficiální příručce pak ovšem pořadatelé sportovce prosí, aby se kvůli současné situaci stejně vyhnuli fyzickým kontaktům, jako je plácnutí, objetí či potřesení rukou.

 

Články, které by tě mohly zajímat