Právě vysíláme

Závislost na NETFLIXU je opravdová! Indie už léčí svého prvního pacienta

15. října 2018 15:10
Závislost na NETFLIXU je opravdová! Indie už léčí svého prvního pacienta

Nenechte se zmýlit, závislými se můžete stát prakticky už na čemkoliv, nejenom na drogách a alkoholu. V dnešní digitální době jsme ohroženi převážně mobily a sociálními sítěmi, bez kterých si řada z nás neumí představit ani den.

Ačkoliv si to možná neuvědomujeme, závislost na smarphonech a jiných chytrých zařízeních  může vzniknout raz dva. Své by o tom mohl vyprávět šestadvacetiletý muž z Indie, který si během pouhého půl roku vypěstoval závislost na Netflixu.

Populární streamovací služba plná filmů a seriálů ho naprosto uchvátila a muž na ní strávil 7 – 8 hodin denně. Závislost se začala projevovat na jeho zdravotním stavu a brzy začal mít brzy problémy se zrakem, zády a trpěl poruchou spánku.

Když mu posléze došlo, že tohle opravdu není v pořádku, vyhledal lékařskou pomoc a nyní se nachází v Národním institutu duševního zdraví, kde se podrobuje léčbě.

To, že se na Netflixu dá vybudovat opravdová závislost, si všimli i ostatní uživatelé této populární služby. Po společnosti proto nyní žádají, aby vyrobila měřič času, který každému uživateli Netflixu ukáže, kolik na službě strávil času.

Zdroj: thenextweb.com

Disneyland byl v padesátých letech hodně strašidelné místo

Články, které by tě mohly zajímat