Právě vysíláme

Zeman s Covidem bude z nemocnice propuštěn v sobotu. Fialu jmenuje premiérem

26. listopadu 2021 12:14
Zeman s Covidem bude z nemocnice propuštěn v sobotu. Fialu jmenuje premiérem

Prezident Miloš Zeman bude v sobotu propuštěn z Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN), kam byl ve čtvrtek převezen po pozitivním testu na koronavirus.

V neděli v 11:00 hodin pak na zámku v Lánech jmenuje předsedu ODS Petra Fialu premiérem. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček to dnes ČTK sdělil v tiskové zprávě. Uvedl, že budou dodržena platná hygienicko-epidemiologická opatření. Fiala ohlásil na dnešních 11:30 hodin tiskovou konferenci.

Zeman měl Fialu jmenovat předsedou vlády dnes v poledne. Program kvůli hospitalizaci zrušil.

„Podle informací ošetřujícího lékaře profesora Miroslava Zavorala bude prezident republiky Miloš Zeman v sobotu dne 27. listopadu 2021 propuštěn z Ústřední vojenské nemocnice v Praze na zámek v Lánech,“ napsal Ovčáček. „Prezident republiky Miloš Zeman jmenuje Petra Fialu do funkce předsedy vlády v neděli dne 28. listopadu 2021 v 11:00 hodin na zámku v Lánech, za dodržení platných hygienicko-epidemiologických opatření,“ dodal.

Zeman byl ve čtvrtek ráno propuštěn po více než měsíci a půl dlouhé hospitalizaci z ÚVN do domácí péče v Lánech. Vpodvečer byl ale opět převezen do nemocnice kvůli pozitivnímu testu na onemocnění Covid – 19. Podle ÚVN bylo důvodem preventivní podání monoklonálních látek. V nemocnici měl zůstat na pozorování.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat