Právě vysíláme

Zemřel herec a filmový producent JIŘÍ POMEJE!

26. února 2019 20:51
Zemřel herec a filmový producent JIŘÍ POMEJE!

Ve věku 54 let zemřel veleúspěšný herec a filmový producent Jiří Pomeje. Rodák z Českých Budějovic bojoval dva roky s rakovinou hrtanu.

Smutná zpráva

Ve věku 54 let dnes zemřel herec a filmový producent Jiří Pomeje. Pomeje se jako producent podílel na filmech Princezna ze mlejna, Z pekla štěstí nebo Andělská tvář. Bulvární tisk mu věnoval velkou pozornost, ať už kvůli manželství s herečkou Michaelou Kuklovou, zpěvačkou Ivetou Bartošovou nebo v poslední době kvůli jeho nemoci.

Kontroverzní momenty

Film Andělská tvář u diváků bohužel propadl a Pomeje se kvůli jeho financování ocitl u soudu. Ten mu vyměřil podmíněný trest. Na natáčení filmu mu Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie v roce 2001 poskytl bezúročnou půjčku, herec ale nesplnil její podmínky. Nakonec mu soud podmíněný trest prominul kvůli prezidentské amnestii. Ta se ale na část kauzy nevztahovala a Pomeje stanul před soudem znovu kvůli pokusu o poškození věřitele. Dostal dvouletý podmíněný trest.

Nadaný umělec

Pomeje se v mládí věnoval tanci, účinkoval například v baletu českobudějovického divadla. Poté začal studovat herectví, ztvárnil postavy třeba ve filmu Kameňák 2, Playgirls či Hanele. V roce 1992 založil producentskou společnost Fronda Film.

Jiří a Andrea Pomeje

Jiří Pomeje s manželkou Andreou

Zdroj: Instagram, ČTK

Zachránce Ivety Bartošové měl mrtvici

Články, které by tě mohly zajímat