Právě vysíláme

Zemřel hvězdný moderátor Larry King

23. ledna 2021 16:52
Zemřel hvězdný moderátor Larry King

V sedmaosmdesáti letech zemřela americká moderátorská legenda Larry King. Jeho fanoušky o tom informovala v sobotu odpoledne Ora Media.

Larry během 63 let v rádiu a televizi vedl tisíce rozhovorů a uváděl spoustu předávání cen. I přestože se jeho jméno objevovalo v poutácích na různé pořady, on jen vždy nezaujatě vedl rozhovor se svým hostem. Ať už dělal rozhovor s americkým nebo zahraničním prezidentem, celebritou, s někým, kdo si na své konto připsal skandál, vždy kladl krátké, přímé a nekomplikované otázky,“ stojí v oznámení o Kingově úmrtí.

Příčina smrti není známá, moderátor měl však v posledních dnech ležet v nemocnici kvůli komplikacím s koronavirem. Už v minulosti ale bojoval s několika zdravotními problémy. V roce 1987 prodělal infarkt, o třicet let později podstoupil operaci kvůli malignímu tumoru v plicích. Měl také rakovinu prostaty a trpěl cukrovkou 2. typu.

Sláva Kinga začala narůstat v 70. letech, kdy mu společnost MBN umožnila vysílat vlastní talkshow. O sedm let moderátorovi přistála na stole nabídka Teda Turnera, zakladatele CNN, kterou dokonale využil. Svou show vysílal King do roku 2010, vystřídali se v ní jména jako Vladimir Putin, Frank Zappa, lady Diana nebo Prince.

Moderátor vynikal osobitým smyslem pro humor se schopností střídání tvrdších otázek s těmi nezávadnými. Za svou kariéru se objevil v několika filmech či seriálech, mimo jiné také v Simpsonech. Svůj život přiblížil v biografii nazvané Moje pozoruhodná cesta.

Zdroj: Rolling Stones, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat