Právě vysíláme

Zemřel nejstarší pes na světě. Příběh 31letého Bobiho dojímá

25. října 2023 17:06
Zemřel nejstarší pes na světě. Příběh 31letého Bobiho dojímá

Ve věku 31 let a 165 dní skonal nejstarší bez na světě – Bobi. Narodil se v roce 1992 v Jugoslávii a od samého začátku neměl jednoduchý život. Jako štěně byl zahrabaný do hrobu, kde měl zemřít. Zachránil ho z něj tehdy osmiletý chlapec. Zbytek svého života s ním strávil v Portugalsku.

Bobi se narodil 11. května roku 1992 v Jugoslávii. Byl to pes plemena Rafeiro do Alentejo a letos v únoru také držitel Guinessova rekordu. Oficiálně se totiž stal nejstarším psem na světě. Překonal tak i rekord honáckého Blueyho, který se dožil úctyhodných 29 let a 5 dní a rekord držel neuvěřitelných třiaosmdesát let.

Jako štěně byl Bobi zaživa zahrabaný do hrobu. Našel ho tehdy osmiletý Leonel Costa, který si ho vzal „pod svá křídla“ a spolu s rodinou ho převezl do Portugalska, kde pes dožil.

„Přestože přežil všechny psy v historii, jeho 11 478 dní na zemi nebylo dostatečných pro ty, kdo ho milovali. Když jsme se ptali jeho páníčka Leonela na recept na jeho dlouhověkost, odpověděl: Dobrá strava, pravidelný kontakt s přírodou, pravidelná veterinární péče a láska,“ uvedla veterinářka Karel Becker, která o smrti Bobiho informovala.

Podle jejích slov Bobi dokonce jedl to samé, co jeho majitelé. Ovšem s tím rozdílem, že stravu dostával neokořeněnou. „Naučil jsi svět to, co jsi ho naučil měl,“ dodala veterinářka.

Články, které by tě mohly zajímat