Právě vysíláme

Zemřela herečka Simona Postlerová (†59). Byla nalezena ve svém bytě na Vinohradech

5. května 2024 15:28
Zemřela herečka Simona Postlerová (†59). Byla nalezena ve svém bytě na Vinohradech

Herečka známá například ze seriálů Vyprávěj, Chlapci a chlapi, Hospoda, Četnické humoresky, Ordinace v růžové zahradě a z řady filmů zemřela podle informací Blesku ve svém bytě na Vinohradech.

Policejní mluvčí Richard Hrdina uvedl, že v domě na uvedené adrese zasahovala policie u úmrtí  ženy. „Nejednalo se o smrt s cizím zaviněním,“ upřesnil Hrdina. Podle informací Blesku se jednalo právě o známou herečku.

Simona Postlerová se dlouho léčila s následky covidu. „Měla jsem docela těžký postcovidový syndrom, trvalo to asi měsíc a půl, a měla jsem i zápal plic,“ svěřila se Blesku před rokem.

V posledním roce však Postlerová zažívala šťastné období. Její dcera se v roce 2021 vdala a herečka se těšila, že se stane babičkou.

„S hlubokým zármutkem jsme přijali zprávu, že nás dnes v noci navždy opustila divadelní, filmová a dabingová herečka a také od samého začátku patronka našeho nadačního fondu Simona Postlerová. Čest její památce a upřímnou soustrast pozůstalým,“ uvedl na svém facebookovém profilu nadační fond Dvojka sdrcem, který založila Praha 2 na pomoc lidem, kteří se dostali do obtížné sociální či zdravotní situace.

Simona Postlerová se narodila do filmové rodiny. Její otec byl režisérem a matka herečkou. Vystudovala herectví na pražské DAMU a od roku 1992 byla v angažmá v Divadle Na Vinohradech.

S manželem, kytaristou Zdenkem Hráškem (1954–2016) měla dceru Janu Magdalénu a syna Damiána.

Články, které by tě mohly zajímat