Právě vysíláme

Zemřela oblíbená česká herečka Libuše Šafránková

9. června 2021 14:37
Zemřela oblíbená česká herečka Libuše Šafránková

Ve věku 68 let zemřela oblíbená česká herečka Libuše Šafránková. Zprávu pro CNN Prima News potvrdil její syn Josef Abrhám mladší.

Herečka se nejvíce proslavila díky hlavní roli v pohádce Tři oříšky pro Popelku. Za svou kariéru ovšem natočila řadu filmů a ztvárnila nespočet rolí, jak televizních, tak divadelních. Před kamerou se poprvé objevila v sedmnácti letech, když ve dvoudílné televizní adaptaci Babičky od Boženy Němcové. Jejím manželem je herec Josef AbrhámŠafránková v roce 2008 vyhrála anketu České televize Hvězda mého srdce o nejoblíbenější herečku. K nejznámějším filmům, ve kterých hrála, patří Třetí princ, Princ a večernice, Vrchní, prchni! nebo Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách.

V minulosti herečka bojovala s rakovinou plic. Podle informací deníku Blesk pak v pondělí podstoupila lékařský zákrok v pražské Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí v pavilonu A6,  kde sídlí onkologická klinika, klinika tuberkulózy a respiračních onemocnění a centrum plicní endoskopie.

 

Články, které by tě mohly zajímat