Právě vysíláme

Žena bránila svého psa, přišla o část ucha

16. února 2021 17:30
Žena bránila svého psa, přišla o část ucha

Žena na Českolipsku přišla o část ucha, když chránila svého psa před útokem křížence australského a asijského honáckého psa. Jeho majiteli hrozí až čtyři roky vězení.

Žena se vracela domů z vycházky se svým bíglem, když se potkala s přiopilým vrávorajícím mužem s lahví piva v ruce. Kolem něj volně pobíhal urostlý kříženec honáckého psa.

„Ten, jakmile bígla spatřil, rozeběhl se k němu a okamžitě na něj zaútočil. Žena se mu (bíglovi) snažila pomoct a aby ho uchránila před roztrháním, zalehla ho,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková. Ačkoliv se podle mluvčí majitel opakovaně snažil svého agresivního psa přivolat zpět, neměl nad ním žádnou kontrolu. „Než se mu ho podařilo od napadené ženy odtrhnout, stačil jí jeho pes nejen pokousat na rukách, ale také jí připravil o třetinu ucha, kterou ukousl,“ dodala.

Poraněnou ženu záchranná služba převezla na chirurgickou ambulanci, kde jí zdravotníci sešili tržné rány na rukách a ošetřili částečně prokousnuté předloktí. „Před vážnějšími následky ji uchránila silná zimní bunda a teplé oblečení pod ní. Poranění ucha je ale bohužel ztrátové, a tudíž jí zůstanou trvalé následky,“ uvedla Baláková.

Ošetřit potřeboval i bígl. Kromě kousanců měl i větší tržnou ránu v oblasti třísel, která si podle policejní mluvčí vyžádala ve veterinární ordinaci rozsáhlejší šití.

Zdroj: ČTK, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat