Právě vysíláme

Žena čekala trojčata. To poslední se narodilo až po čtyřech letech

8. srpna 2022 11:44
Žena čekala trojčata. To poslední se narodilo až po čtyřech letech

Cameron, Gabriel a Isabela jsou trojčata. Nejstaršího chlapce Camerona od druhé sestry přesto dělí čtyři roky. Jak je to možné?

Moderní medicína opravdu zvládne zázraky a rodina z britského Tauntonu je toho jasným důkazem. Manželský pár Karen a James Markovi si dlouho přál mít dítě, ale po roce snažení bez výsledku musel podstoupit umělé oplodnění prostřednictvím asistované reprodukce IVF. Tato metoda asistované reprodukce je složitější. Díky hormonální stimulaci žena během jednoho cyklu vytvoří větší množství vajíček. Ta pak lékař odebere a následně k nim přidá spermie, aby je mohly oplodnit. V případě, že je spermií málo nebo jsou málo pohyblivé, použijí lékaři metodu přímé injekce spermie do vajíčka,“ píše o této metodě český web Medimerck.cz. Výsledkem pak pro Jamese a Karen byla trojčata, která se narodila každá v jiný čas, ačkoliv byla počata ve stejnou chvíli.

V roce 2018 se narodil chlapeček, který dostal jméno Cameron. Rodiče se poté rozhodli embrya zmrazit, aby se rodina mohla rozšiřovat postupně. V září 2020 přišla na svět druhá Isabela a o dva roky později pak Gabriela, jejíž narození připadá na červenec roku 2022. „Je to úžasný pocit,“ svěřila se trojnásobná maminka listu The Independent s tím, že její rodina je konečně kompletní.

Články, které by tě mohly zajímat