Právě vysíláme

Žena chce pomoct lidem s bydlením. Nabízí pronájem stanu na svém balkóně za 12 tisíc

30. ledna 2022 15:49
Žena chce pomoct lidem s bydlením. Nabízí pronájem stanu na svém balkóně za 12 tisíc

Hledání správného bytu k žití může být velmi složité a převážně ve velkých metropolích jsou ceny obvykle vysoké. Žena ve Švýcarsku se proto rozhodla nabízet k pronájmu balkón, kde její spolubydlící bude bydlet ve stanu.

Obyvatelka Curychu podala velmi ojedinělý inzerát o tom, že hledá spolubydlícího. Aby prý ulehčila situaci lidem, co hledají bydlení a nemají moc peněz, rozhodla se pronajímat svůj balkón a stan, ve kterém bude dotyčný či dotyčná bydlet. Za to pak chce 500 franků, což je cca 12 tisíc českých korun. “Ve městě je situace pro ty, kteří si chtějí najít byt, velmi složitá. Narazit na místnost za dobré peníze je prakticky nemožné. Ráda bych s někým bydlela a trochu zredukovala výši mého nájmu,” napsala žena pod jménem Sandra k inzerátu. Moc dobře si prý pak uvědomuje, že sehnat někoho přes zimu bude složitější, a tak jí prý nevadí, když je nájemní nastěhuje až na jaře. Koupelnu, kuchyň a obývací pokoj pak prý bude moct používat společně s ní.

Nezvyklá nabídka okomentovala curyšská asociace nájemníků. Ta uvedla, že fakt, že někdo za bydlení ve stanu požaduje 12 tisíc korun je jen výsledkem růstu nájmů ve městě. Zakázáno to ovšem není, pokud budou dodržena pravidla bezpečnosti. K velkému překvapení se prý ovšem ženě ozvalo několik zájemců, převážně studentů.

Články, které by tě mohly zajímat