Právě vysíláme

Žena dlužila na daních šest centů a málem kvůli nim přišla o střechu nad hlavou

19. září 2020 15:10
Žena dlužila na daních šest centů a málem kvůli nim přišla o střechu nad hlavou

Glen Kristi Goldenthalová má devětaosmdesát let a trpí Alzheimerovou chorbou. To ovšem nezabránilo zrůdnému systému v tom, aby se ji pokusil připravit o střechu nad hlavou. Kvůli tomu, že dlužila na daních pouhých šest centů…

Seniorka, která na daních dlužila pouhých šest centů, tedy v přepočtu 1,35 korun, trpí Alzheimerovou chorobou. Ani tento fakt ale nezabránil městu, aby kvůli směšné částce dal dům ženy do dražby. Všechno zarazila až dcera ženy, které se  o tom dozvěděla.

Nelidskost úředníků

Úředníky obvinila z nezájmu a absolutní absence lidskosti, ti ji oponovali, že její matku informovali – písemně i telefonicky. Což je sice pravda, ale žena na veškeré upomínky zapomněla, má totiž Alzheimerovu chorobu.

„Výběrčí daní mé matce volal, protože, když jsme s ním mluvila, vybavil si, že bylo něco špatně, že matka nerozuměla, co po ní chce. Řekla jsem mu: ‚Pardon, ale vy prodáváte dům mé matky, protože vám dluží šest centů. On na to jen, jak je zajímavé, že jak se tyhle věci dokážou na sebe nabalit jako sněhová koule,“ rozčilovala se dcera ženy.

Naštěstí se všechno urovnalo a dům ženě zůstává. I tak jde však o hrůznou ukázku obludnosti tohoto systému, kde lidé mohou přijít o střechu nad hlavou kvůli osmi centům…

 

Zdroj: novinky.cz 

Články, které by tě mohly zajímat