Právě vysíláme

Žena obdržela svůj magisterský diplom v devadesáti letech!

29. července 2019 13:10
Žena obdržela svůj magisterský diplom v devadesáti letech!

Australanka Lorna Prendergast dokazuje, že věk je jenom číslo! Bývalá telefonní operátorka a knihovnice ve svých devadesátí letech dokončila magisterské studium na univerzitě v Melbournu. Podle ní není nikdo dost starý na to, aby si nemohl plnit své sny.

Lorna Prendergast získala magisterský diplom v oboru „Stárnutí“. Ano, čtete správně – univerzita v Melbourne totiž nabízí speciální tříletý online kurz, který „analyzuje a řeší globální výzvy týkající se stárnutí“. Devadesátiletá Australanka v rozhovoru pro australský zpravodajský server ABC News uvedla, že ji k magisterskému studiu inspirovala smrt jejího manžela Jima, za kterého byla vdaná celkem 64 let. Lorna si ještě chtěla splnit svoje životní sny a rozhodně nechtěla, aby jí v tom její věk nějak limitoval.

„Nikdo není tak starý, aby mohl říct, že už nic nechce dělat,“ vzkázala Lorna Prendergast novinářům po své promoci. Klobouk dolů!

Text v překladu zní:
Málokdy se vidí, že devadesátiletá žena obdrží magisterský diplom a že tento kurz splní na internetu. Lorna Prendergast promovala na univerzitě v Melbournu v oboru „Stárnutí“, konkrétně na pozitivní vliv hudby pro lidi, které trpí demencí. Celý kurz splnila na internetu ze svého domova v Bairnsdale, zhruba 300 km východně od Melbournu. Její vzkaz pro ostatní je, že nikdo není dost starý na to, aby mohl snít. Lorna nyní po promoci plánuje svůj další projekt.

Zdroj: ABC News, MSN.com, University of Melbourne, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat