Právě vysíláme

Žena porodila dvojčata v 74 letech. Chtěla potěšit manžela!

7. září 2019 9:10
Žena porodila dvojčata v 74 letech. Chtěla potěšit manžela!

Žijeme v době, kdy se ženy už nestávají matkami v osmnácti letech, ale naopak mají první dítě až po třicítce. To, v jakém věku porodila žena v Indii, je však až zarážející!

V indickém státě Ándhrapradéš porodila dvojčata žena stará 74 let. Obě holčičky přivedla na svět císařským řezem a stala se tak nejstarší matkou na světě.

Novopečená maminka je se svým manželem už od roku 1962. Během manželství však žena nedokázala otěhotnět. Silná touha být matkou u ní ale přetrvala i po menopauze, a tak se rozhodla, že potěší svého dvaaosmdesátiletého manžela a podstoupí umělé oplodnění.

I přes vysoký věk prvorodičky se umělé oplodnění podařilo hned na první pokus, díky použitému vajíčku dárkyně. Porod navíc proběhl bez komplikací a děti i matka jsou naprosto zdravé.

Ačkoliv je manželský pár šťastný, že se konečně stal rodiči a těhotenství ženy tohoto věku je opravdu zázrak, zůstává otázkou, zda je vlastně dobré, aby se tak staří lidé stali rodiči. Narozené holčičky se totiž patrně v brzkém věku stanou sirotky a budou se muset naučit dospět bez matky a otce. Hned den po porodu byl navíc tatínek holčiček odvezen do nemocnice kvůli mrtvici. Jak ovšem sám ještě předtím přiznal tisku, vše nechává na osudu. „Nic není v našich rukou. Co se má stát, stane se. Vše je v rukou božích,“ řekl.

 

 

 

 

Zdroj: Twitter, Newsy People.com

Články, které by tě mohly zajímat