Právě vysíláme

Žena s dcerou si přišly stěžovat na policii. Nájemný vrah, kterého si najaly, je podvedl

30. června 2019 12:10
Žena s dcerou si přišly stěžovat na policii. Nájemný vrah, kterého si najaly, je podvedl

Bizarní případ řeší policie v Madridu. Matka (52) se svou dcerou (20) tam na místní policejní stanici přišly udat přítele dcery za podvodné vylákání peněz, kterého se měl podle nich dopustit.

Na tom by nebylo nic až tak zvláštního, kdyby oním podvodem nebylo nevykonání vraždy, na kterou si ho obě výše zmíněné najaly. Případ nyní řeší španělská policie.

Zavražděným měl být přítel matky, který ji podvedl a vymámil z ní částku 60 tisíc eur. Dotyčná si postěžovala své dceři a ta neváhala a informovala svého přítele (29). Ten pak oběma ženám navrhl, že zlotřilého muže nechá sprovodit ze světa a jeho orgány rozprodá, aby ženám finanční ztrátu kompenzoval.

Prezentoval se jako agent španělské státní rozvědky CNI a prokázal se zfalšovanými doklady a životopisem, ve kterém vystupoval jako expert na střelné zbraně, bojová umění, zneškodňování cílů a výslechy.

Starší z obou žen mu vyplatila částku 7000 eur (necelých dvě stě tisíc korun), ale týdny plynuly a její partner si dál vesele běhal po světě. Když ženám v půlce června došla trpělivost a případ podvodu přišly nahlásit na policii, byly okamžitě zatčeny. Přítel dcery vydávající se za agenta byl zatčen nedlouho poté  i spolu s padělanými doklady a plánem vraždy jako tajné operace.

Nyní probíhá vyšetřování a policie nevyloučila, že podvodník má na kontě více podobných vroubků. O případu informovala španělská tisková agentura EFE.

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat