Právě vysíláme

Žena vybrala na bezdomovce skoro 9 milionů. Peníze prý ale začala utrácet za luxusní dovolené

6. září 2018 16:10
Žena vybrala na bezdomovce skoro 9 milionů. Peníze prý ale začala utrácet za luxusní dovolené

Životní osud bezdomovce Johnnyho Bobbitta zaplnil loňský rok řadu médií. Americkou veřejnost tehdy dojalo, že bezdomovec utratil svých posledních 20 dolarů za Kate McClur, které na okraji Filadelfie došel benzin. Kate následně s přítelem založila pro Bobbitta na serveru GoFundMe sbírku.

Nyní ovšem Johnny své někdejší dobrodince, kteří na jeho podporu na internetu vybrali přes 400 000 dolarů, zažaloval. Tvrdí, že k penězům nemá přístup a že si Kate McClur a její přítel Mark D’Amico účet zneužívají pro sebe.

Původním cílem bylo vybrat 10 000 dolarů, nakonec však lidé darovali čtyřicetkrát více. Kate s Marcem následně uvedli, že pro Johnnyho založí dva fondy a najmou právníka a finančního poradce, aby bezdomovci pomohli se správou peněz.

Johnny následně nějaký čas žil v karavanu před domem páru. Nyní ale tvrdí, že se musel odstěhovat a že karavan dvojice prodala. Také řekl, že jeho někdejší zachránci si z peněz platí dovolené a pořídili si z nich auto.

Kate v nedávném rozhovoru s listem The Inquirer prohlásila, že se cítí zrazená, ale že chce bezdomovci stále pomoci. Podle jejího tvrzení utrácí Johnny všechny peníze za drogy a opět žije na ulici. Její přítel uvedl, že z vybrané sumy zbývá asi 150 000 dolarů, Johnny ale odhaduje, že za péči o něj dvojice zaplatila jen zhruba 75 000 dolarů. Do kauzy se vložil také server GoFundMe, který osud peněz nyní prověřuje. No, uvidíme, jak to dopadne.

Zdroj: ČTK

Co se stane, když vykročíte špatnou nohou?

Články, které by tě mohly zajímat