Právě vysíláme

Žena zachránila tři malá koťátka před smrtí! Veterináři je následně pojmenovali po známých zdravotnících

22. dubna 2020 18:00
Žena zachránila tři malá koťátka před smrtí! Veterináři je následně pojmenovali po známých zdravotnících

Tomu říkáme pořádný zázrak! Veterináři ve Velké Británii s pomocí anonymní ženy zachránili tři koťata, která jejich toulavá maminka opustila. Nádherná zvířátka nesou jména slavných zdravotníků.

Neuvěřitelná záchrana

Nejmenovaná žena spatřila tři koťata na své zahradě v anglickém hrabství Cornwall. Právě na tomto nepříliš ortodoxním místě se jedna z místních toulavých koček rozhodla, že bude rodit! Jak u těchto koček je ovšem zvykem, čerstvá maminka se bála lidí. Poté, co zahlédla ženu procházející se ve své zahradě, tedy zdrhla. Tři ze svých čtyř koťat nechala za sebou na zahradě.

Majitelka zahrady nemohla uvěřit svým očím, když tři koťata spatřila. Ihned je odvezla k veterináři, kde jim tamní experti nejspíš zachránili životy. Zaměstnanci centra Cats Protection’s Cornwall Adoption Centre se o koťata dodnes starají. Kočkám dokonce dali jména po slavných zdravotnících! Jedna se jmenuje Nye (po Aneurinu Bevanovi – jednoho ze zakladatelů britského zdravotnictví), druhá AJ (po slavném spisovateli a zdravotníkovi AJ Croninovi) a třetí Elizabeth (po Elizabeth Garrett Anderson, první britské doktorce).

Kočky se prý léčí skvěle a jsou na dobré cestě za tím, aby na tento svět udělaly stejný dojem, jako jejich jmenovci!

Zdroj: Metro UK, AP

Články, které by tě mohly zajímat