Právě vysíláme

Ženu s dítětem se silným astmatem vyhodili z letadla. Nechtěla mu nasadit roušku

21. září 2021 9:10
Ženu s dítětem se silným astmatem vyhodili z letadla. Nechtěla mu nasadit roušku

Incidenty okolo (ne)nošení roušek bohužel stále nekončí a zaplňují internet. Co v letadle zažila maminka dvouletého syna?

Amanda Pendavris byla na palubě letadla American AirlinesDallasu do Colorada se svým dvouletým synem Waylonem. Jelikož pak chlapeček trpí astmatem a prodělal i astmatický záchvat, maminka mu nenasadila roušku. Po chvíli za ní ovšem přišel stevard s tím, že i dítě musí mít ústa zakrytá.

Amanda synovi roušku přidržovala a na videu, které bylo z letadla pořízeno, je vidět, jak chlapeček pláče a hůř se nadychuje. Stevard ale přesto po ženě žádal, aby dítě mělo roušku zcela nasazenou.

„Ukázala jsem mu negativní test, který měl Waylon z předchozího dne. Bylo mu absolutně jedno, že zrychleně dýchal. Byla to nejvíce traumatizující věc, jakou jsem zažila,“ řekla maminka s tím, že stevard ostatním cestujícím oznámil, že letadlo bude mít zpoždění kvůli „nepřizpůsobivému pasažérovi“. Tím však celá záležitost neskončila a Amanda byla později z letadla vyvedena, ačkoliv se jí zastalo mnoho pasažérů.

Rozzlobená matka pak pořízená videa sdílela na Instagramu a označila aerolinku. Jak budou American Airlines celou záležitost řešit, pak není jasné.

 

Články, které by tě mohly zajímat