Právě vysíláme

„Židlová“ výzva zaplavila internet! Proč v ní ženy excelují a muži naprosto selhávají?

2. prosince 2019 13:10
„Židlová“ výzva zaplavila internet! Proč v ní ženy excelují a muži naprosto selhávají?

Internetem koluje nová výzva, ve které mají ženy jasně navrch a muži s ní mají velký problém. Proč?

Světem sociálních sítí často kolují různé druhy výzev, z nichž některé jsou legrační, některé nechutné, ale třeba i nebezpečné. Nová „židlová“ výzva tentokrát není ani jednou z nich, ale spíše ukazuje, při jaké aktivitě mají ženy oproti mužům jasně navrch.

Celý proces výzvy je vlastně úplně jednoduchý. Úkolem je stoupnout si čelem ke zdi, dát špičky nohou až k ní a poté se od stěny vzdálit na délku dvou chodidel. Poté se musí daný člověk předklonit, zapřít se hlavou o stěnu, přisunout si židli a zdvihnout ji tak, aby se sedátko dotýkalo jeho hrudníku.

Zatímco ženy nemají s narovnáním vůbec žádný problém, mužům to tak snadno nejde. Podle videí totiž rychle ztratí stabilitu a většina z nich se prostě nedokáže narovnat. Když se ale na úkol dostatečně soustředí, nakonec to zvládnou také.

Háčkem je těžiště, které mají ženy a muži jinak nastavené. Ženy ho mají blíže k bokům a narovnání jim tedy nedělá žádný problém. Muži mají ale své těžiště nad židlí, a proto je pro ně tento zdánlivě jednoduchý úkol složitý. Podívejte se ostatně na videa, která to jasně dokazují.

 

Zdroj: YouTube, Ladbible

Články, které by tě mohly zajímat