Právě vysíláme

Značka Forever 21 pod palbou ostré kritiky! Za vše může model, co si oblékl svetr s motivem Černého pantera

25. prosince 2018 13:10
Značka Forever 21 pod palbou ostré kritiky! Za vše může model, co si oblékl svetr s motivem Černého pantera

Film Černý panter patří mezi nejúspěšnější projekty Marvelu. Americké oděvní značce Forever 21 však nadělal pěknou nepříjemnost. Proč?

Ačkoliv je Černý panter snímek o superhrdinech a je určen pro široké publikum, největší radost z něj mají bezesporu Afroameričané. Ve filmu se totiž objevuje mnoho herců tmavé pleti a snímek tak nepřímo vzdává černošské kultuře holt.

Jelikož byl film opravdu úspěšný a jeho finální tržby se počítaly v řádech miliard, rozhodl se řetězec značky Forever 21 zařadit motiv filmu do své nové zimní kolekce. V půlce prosince byl představen svetr s nápisem „Wakanda navždy“, který rozhodně nesklidil tolik pochvaly, jak by firma předpokládala.

Model pod palbou hejtů

Reklama na vánoční svetr se stala terčem velké kritiky. Lidem se totiž nelíbilo, že Forever 21 oblékla produkt na modela bílé pleti! Wakanda ve filmu Černý panter totiž představovala domov hlavního hrdiny, jenž je Afroameričan.

Jelikož se kritika začala hojně šířit napříč sociálními sítěmi, nezbývalo značce nic jiného než se omluvit. Ve svém oficiálním vyjádření uvedla, že fandí všem superhrdinům s různými etnikem a svou reklamou rozhodně nechtěla nikoho urazit.

 

 

 

Zdroj: Cosmopolitan

 

10 žen, kterým se odmalička smáli, že jsou ošklivé. Dnes jsou z nich světoznámé modelky

Články, které by tě mohly zajímat