Právě vysíláme

Známá charita tvrdí, že lví sirotčince v JAR vychovávají šelmy k umělému lovu!

31. března 2019 18:00
Známá charita tvrdí, že lví sirotčince v JAR vychovávají šelmy k umělému lovu!

Jižní Afrika má problém: v divočině jim ubývají lvi. Podle agentury Humane Society International za to můžou falešné sirotčince, které si šelmy vychovávají k umělému lovu a na prodej falešné medicíny do jižní Asie. Co navrhují aktivisté za řešení?

Jihoafrická republika patří mezi nejkrásnější země na světě. Návštěvníci si zde můžou vyzkoušet safari, navštívit historické památky, nebo se dokonce i pomazlit s malým lvíčátkem. Jenže vše není, jak se zdá. Podle skupiny Humane Society International totiž takzvané „lví sirotčince“ v JAR vychovávají šelmy k umělému lovu. Jejich kosti se poté prodávají na černém trhu v jižní Asii.

 

„Lví sirotčince“ se prý většinou vydávají za etický chov lvů v ohrožení. Nicméně aktivisté varují, že vzhled klame. Britský list The Independent uvedl, že lvice jsou často uměle inseminovány a v takzvaných „sirotčincích“ potom s nárůstem lvíčat nemají šelmy dost prostoru. Skupina Humane Society International proto vyzývá turisty, aby se „lvím sirotčincům“ vyhýbaly. Je třeba lvy vidět v divočině, tvrdí aktivisté. Pokud tedy plánujete dovolenou do JAR a chcete mít zážitek s divokou šelmou, důkladně si prohledejte firmu, která tyto zážitky nabízí.

Zdroj: The Independent, Humane Society International, Instagram

Proč kočky nenávidí vodu?

Články, které by tě mohly zajímat