Právě vysíláme

Známá kniha MY DĚTI ZE STANICE ZOO se vrátí jako seriál. Natáčelo se i v Praze!

12. března 2020 12:10
Známá kniha MY DĚTI ZE STANICE ZOO se vrátí jako seriál. Natáčelo se i v Praze!

Knihu My děti ze stanice Zoo známe snad všichni. V pubertě jsme totiž hltali stránky rychlostí blesku a skutečný příběh Christiny F. řadu z nás navždy utvrdil v tom, že drogy jsou zlo a závislost je hodně těžké zvládnout.

Kniha, jenž vypráví o německé narkomance Christině, která v 70. letech propadne coby teenagerka drogám a později si na ně začne vydělávat prostitucí, čtou náctiletí po celém světě. Skutečný příběh dnes již dávno dospělé ženy zaznamenali novináři Kaie Hermann a Horst Rieck a ve své knize ukázali, jak těžké je pro mladou dívku zvládnout závislost na heroinu.

Podle knihy vznikl v Německu i film se stejným názvem, jenž díky své surovosti rovněž sklidil úspěch. Nyní navíc streamovací služba Amazon Prime oznámila, že podle původní předlohy vznikne i osmidílný seriál.

Režie se ujal Phillip Kadelbach a seriál by se měl na Amazon Prime dostat už příští rok. Natáčení už je tedy v plném proudu a tvůrci dokonce zamířili i do Prahy. Některé scény se tak natáčely na Smíchově, v Pragovce či na Národní třídě.

První fotografie z připravovaného seriálu

 

Zdroj: protisedi.cz

Články, které by tě mohly zajímat