Právě vysíláme

Známé osobnosti komentují útok Ruska na Ukrajinu: „Akt agrese postavený na lžích“ 

25. února 2022 9:10
Známé osobnosti komentují útok Ruska na Ukrajinu: „Akt agrese postavený na lžích“ 

Ruský prezident Vladimír Putin vyhlásil ve čtvrtek brzy ráno útok na Ukrajinu a svět oněměl. K mezinárodní situaci se vyjadřují známé osobnosti a reagují na ruskou agresi.

„Co se většina z nás naučila už v dětském věku na hřišti: Nestojíte opodál, když větší dítě tluče malé. Možná dostanete ránu dvě, když se toho většího pokusíte zastavit, ale je to správná věc,“ napsal na Twitter například slavný spisovatel Stephen King. „Snad by světoví lídři přestali klopýtat o svou moc a mysleli na to, kdo je válkou skutečně zasažen (občané) kromě toho, že je celý svět v krizi,“ uvedla americká rapperka Cardi B.

 

Britský moderátor Pierse Morgan pak označil Putina za „tyranského násilníka, který si myslí, že zbytek světa nemá odvahu ho zastavit.“

Velmi smutnou realitu Ukrajiny prožívají i české celebrity. „Já nevím, co v posledních dnech psát. Jediné, co nepřestávám dělat, je věřit. Jsem tak naivní idealistka. Ještě do dnešního rána jsem opravdu věřila, že válka na Ukrajině nezačne a že jsou to jen manévry a zastrašování. Že je to jen hra mocipána. Dnes je to realita, 400 kilometrů vzdušnou čarou. Je mi smutno a přesto nepřestávám věřit,“ povzdechla Tamara Klusová, manželka zpěváka Tomáše Kluse, která rovněž situaci okomentoval na sociálních sítích.

„Je to neodpustitelný akt agrese, který v tomto tisíciletí na našem kontinentu nemá obdoby. Útok postavený na lžích, které ruská propaganda poslední měsíce chrlila jak zběsilá s jediným cílem – zvětšit své území a obhájit rozpoutání krveprolití,“ napsal pak i známý youtuber Kovy. Řada lidí si pak na sociální sítích přidává k profilových fotografiím ukrajinské vlajky na podporu Ukrajině.

Články, které by tě mohly zajímat