Právě vysíláme

Zoologická zahrada, kterou proslavil fenomén TIGER KING, zavírá! Z jakého důvodu?

20. srpna 2020 9:10
Zoologická zahrada, kterou proslavil fenomén TIGER KING, zavírá! Z jakého důvodu?

Zoologická zahrada Greater Wynnewood Exotic Animal Park, kterou proslavil fenomén Tiger King, zavírá dveře veřejnosti. Majitel Jeff Lowe na Facebooku uvedl, že s okamžitou platností odebírá středisku licenci. K jakému účelu bude nyní sloužit a co se stane se zvířaty?

Uzavřená kapitola?

Majitel zahrady Lowe na Facebooku sdílel zprávu, v níž částečně svedl uzavření střediska na zastánce práv zvířat PETA. Americký podnikatel s touto neziskovou organizací dlouho bojuje. Zaměstnankyně známé charity Brittany Peet už uvedla, že se těší na chvíli, kdy se zvířata přestěhují do lepších podmínek.

Jeff Lowe s manželkou

Jeff Lowe s manželkou

Za uzavření zoologické zahrady Greater Wynnewood Exotic Animal Park ovšem může i z velké části sám Jeff Lowe. Američan totiž ve svém tvrzení potvrdil, že už před dvěma měsíci měl v plánu zahradu uzavřít, aby se v ní mohly vytvářet filmové projekty po vzoru seriálu Tiger King. Lowe zřejmě očekává, že na pozemku ještě bude moci chovat exotická zvířata. To sice může, ale kvůli ukončení licence pro výstavu exotických zvířat má Lowe zákaz s těmito živočichy obchodovat.

Co bude s pozemkem, na němž nyní sídlí Greater Wynnewood Exotic Animal Park, je tedy nadále záhadou. Nedávné soudní řízení totiž tento pozemek udělilo velké konkurentce Jeffa Lowa, Carole Baskin. Zdá se, že tahanice o populární zoo nemají konec!

Zdroj: BBC, Facebook, Netflix

Články, které by tě mohly zajímat