Právě vysíláme

Zoot uzavírá své Výdejny radosti, zboží budou distribuovat prodejny módy

28. ledna 2021 9:10
Zoot uzavírá své Výdejny radosti, zboží budou distribuovat prodejny módy

Zoot se rozhodl uzavřít své Výdejny radosti. Podle ředitele Milana Poláka se dlouhodobě potýkaly s vysokými náklady a náročným systémem vratek, což bylo pro prodejce nevýhodné. Zákazníci si nyní budou moci vyzvednout své zboží v partnerských módních prodejnách.

Firma Zoot původně disponovala dvaceti Výdejnami radosti. Nyní není v provozu žádná z nich, k čemuž přispěla také pandemie. Ta naučila lidi objednávat si zboží přímo domů a prodejci tak klesla průměrná vratka ze 70 na 50 %.

„Máme zákazníky, kteří si objednali ročně věci dohromady za 600 tisíc korun, ale koupili zboží za 20 tisíc korun. Díky tomu jsme si spočítali, že 20 % celých zásob máme neustále na cestě mezi naším skladem a Výdejnami radosti,“ uvedl Polák pro server Lupa.

Místo Výdejen najdou zákazníci zboží Zootu v partnerských módních obchodech v České republice i na Slovensku. Momentálně jich je 120, Polák však slibuje navýšení. „Do konce roku by jich mělo být 150 a počet podle Zoot do budoucna nadále poroste,“ říká ředitel firmy, který v konci Výdejen radosti vidí také pozitiva.

„My mnoha českým módním butikům pomůžeme v nesnadné době, přivedeme jim do obchodů spoustu potenciálních zákazníků a ony zas pomůžou nám,“ říká Polák s tím, že v obchodech, které budou zboží Zootu vydávat, si ho zákazníci budou moci rovnou vyzkoušet, jako byli zvyklí ve Výdejnách radosti.

Zdroj: Lupa, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat