Právě vysíláme

Zpěvačka HALSEY se svěřila o stavu svého duševního zdraví – jak zvládá žít s bipolární poruchou?

25. června 2019 14:10
Zpěvačka HALSEY se svěřila o stavu svého duševního zdraví – jak zvládá žít s bipolární poruchou?

Americká zpěvačka Halsey v rozsáhlém rozhovoru pro časopis RollingStone blíže popsala, jak se potýká s problémy se svým duševním zdravím. Autorka hitu Without Me trpí bipolární poruchou od puberty a nyní poprvé dopodrobna vysvětlila, co vše dělá proto, aby mohla pokračovat ve své kariéře.

Manický stav

Žít s bipolární poruchou není lehké. Rozhodně ne, když jste světově známá hvězda a každý váš pohyb je analyzován v médiích a na sociálních sítích. Zpěvačka Halsey ale zatím tento úkol zvládá – je to těžké, ale zdá se, že je na dobré cestě. Rodačka z New Jersey letos vydává svoji třetí desku, kterou údajně složila v takzvaném „manickém“ stavu, čili ve zvýšené euforii, kterou cítila po dobu déle než týden. Některé písničky na desce údajně složila během desítek minut!

Pobyty v ústavu

Halsey s touto duševní poruchou bojuje od svých sedmnácti let. Ačkoliv to navenek dlouho vypadalo, že se s ní zpěvačka vypořádává bravurně, skutečnost byla komplikovanější. Američanka v rozhovoru pro časopis RollingStone prozradila, že od roku 2015 zažila dva pobyty v psychiatrickém ústavu – údajně cítila, že by mohla udělat „něco zlého“.

Zpěvačka, jež se ve skutečnosti jmenuje Ashley Nicolette Frangipane, nyní změnila svůj životní styl tak, aby se mohla s následky bipolární poruchy lépe vyrovnat. Prý nyní nepije tvrdý alkohol, nebere drogy a nekouří marihuanu – a cítí se prý mnohem lépe! Snad jí tento pozitivní přístup vydrží i nadále.

Zdroj: RollingStone, Instagram, CNN, Psychiatrická nemocnice Havlíčkův Brod

Články, které by tě mohly zajímat