Právě vysíláme

5 cestovatelských tipů pro dokonalé fotografie na Instagramu

9. srpna 2017 9:00
5 cestovatelských tipů pro dokonalé fotografie na Instagramu

Doba dovolených je v plném proudu a sociální síť Instagram denně zaplavují tisícovky fotografií na toto téma. Co všechno je však potřeba udělat pro to, aby vaše fotka byla nejúspěšnější a odlišila se od ostatních? Přinášíme vám pět tipů za redakci Evropy 2…

Používejte hashtagy dne

Za pomoci aktuálních a správných hashtagů může vaši fotografii z dovolené objevit několik tisíc nových lidí. Nepoužívejte jen ty „profláklé“, ale i ty nejúspěšnější a nejfunkčnější pro daný den. Vše jednoduše naleznete na webové stránce PopSugar.

Aktuální trend

Za dobu fungování Instagramu už jsme zaznamenali nespočet „trendy“ témat. Co nejvíce frčí letošní léto na Instagramu? Mezi influencery jednoznačně frčí lehátka ve tvaru labutí, donutů, pizzy a plameňáků.

Tagujte lokalitu

Pokud na Instagramu začínáte, možná by vás ani nenapadlo, kolik lidí může dohledat vaši fotografii pomocí označení místa / lokality. Proto tagujte i místa, kde byly snímky pořízeny. Tagem označujte též i osoby a předměty na fotkách.

Používejte nejpopulárnější filtry

Instagram je především populární díky svým filtrům, díky kterým může finální fotografie vypadat mnohem lépe. Studie provedená Yahoo! Labs a Georgia Tech analyzovala více než milion fotografií v různých zemí světa a vybrala ty nejlepší filtry. Nejvíce lajků mají globálně Valencia, Juno a Clarendon.

Populární destinace

Vyfoťte se na zajímavých místech, která jsou dostupná i lidem, kteří si nemohou dovolit drahé výlety. „Letošní musthave letním snímkem je fotka na plameňákovi nebo na nafukovací labuti. To je pak jedno, jestli se vyfotíte u moře nebo u rybníka v Horní Dolní,“ říká se smíchem moderátorka Evropy 2 Zorka Hejdová a dodává: „Nicméně podle mě jedna z nejvíc Insta destinací je Havaj. Což jsem si teda myslela do doby, dokud moje fotky z Havaje počtem lajků netrumfly fotky z Modravy. Takže je nejspíš top destinací Šumava. Všichni teda tam!“

Kvalitní mobil s perfektním fotoaparátem

Co si budeme nalhávat, bez pořádného mobilu s dobrým foťákem to prostě nejde. Tipem za redakci Evropy 2 jsou určitě modely Samsung Galaxy S8 a vetší S8+, které nabízejí maximální kvalitu snímků i při zhoršených světelných podmínkách, vysokou ostrost i dokonalejší zpracování zaručuje 12Mpx zadní fotoaparát se snímačem Dual Pixel, 8Mpx přední fotoaparát je pak vybaven chytrým automatickým ostřením. Navíc pokud si jeden z těchto smartphone zakoupíte do 20. srpna, dostanete jako dárek užitečný cestovatelský set – stříbrnou powerbanku Samsung s kapacitou 10200 mAh v hodnotě 1999 Kč a 128GB MicroSD kartu v hodnotě 1499 Kč.

Are You Living an Insta Lie? Super video ukazuje realitu schovanou za fotkami na Instagramu

Články, které by tě mohly zajímat