Právě vysíláme

ASTON MARTIN představil svůj zatím nejdokonalejší model. To bude jízda!

29. června 2018 12:36
ASTON MARTIN představil svůj zatím nejdokonalejší model. To bude jízda!

Auto jako z Bondovky! Aston Martin totiž představil svůj zatím nejrychlejší a nejsilnější model vůbec. Neuvěříte, čeho všeho bude nový vůz schopný!

U vozů Aston Martin se dá vždycky čekat, že nějakým způsobem posunou nejen svojí vlastní značku, ale i celkový automobilový průmysl. Připomeňme si ikonický model DB5, proslavený ve filmu Goldfinger, nebo neuvěřitelnou sérii DB9, která naprosto oslnila moderátory slavného pořadu Top Gear svojí krásou a elegancí. Aston Martin je prostě ikonická značka a pokaždé, co vydá novinku, milovníci aut šílí. Letos v létě je to ale jinak. Nový model Superleggera je totiž tak dobrý, že ho chce úplně každý!

ČTĚTE TAKÉ: Milovníci JAMESE BONDA POZOR! Legendární ASTON MARTIN DB5 z roku 1965 je na prodej!

Shrňme si nový model v několika krátkých bodech a budete vědět, co konkrétně tím předchozím tvrzením myslíme. Superleggera má výkon 715 koní a maximální rychlost 340 km/h, což ho řadí na první místo mezi modely Aston Martin a zároveň do elitního klubu aut, které dosahují výkonu přes 700 koní. To je skoro dvakrát tolik, jako model z minulé „Bondovky“ Spectre, a o 200 koní víc, než ikonický model DB9. Čísla spojená s tímto modelem jsou naprosto šílená, ale tím příběh Superleggery nekončí. Kupci si budou moci určit vzhled interiéru a exteriéru, včetně barvy vozu, odstínu a typu sedaček. Aston Martin tak chce konkurovat novému modelu Ferrari 812 Superfast.

Ať už si Superleggeru můžete dovolit, nebo ne (cena za jeden vůz vyjde na zhruba 6,6 milionů korun), stojí nový model ikonické značky za postřeh. Povede se jim dobýt svět luxusních aut právě tímto modelem? My myslíme, že ano!

 

Zdroj: Aston Martin.com, Top Gear

18 her do auta, které vás zabaví na dlouhých cestách

Články, které by tě mohly zajímat