Právě vysíláme

Chcete žít dlouhý a spokojený život? Pořiďte si kočku, radí vědci

1. listopadu 2017 14:30
Chcete žít dlouhý a spokojený život? Pořiďte si kočku, radí vědci

Snad každý z nás touží po klidném a hlavně dlouhém životě. Jaký je však recept na to, dožít se vysokého věku? Pohyb a správná životospráva jsou samozřejmě základ. Vědci však nyní přišli s novinkou, která vás možná překvapí. Pokud toužíte po dlouhověkosti, pořiďte si kočku! Majitelé těchto domácích mazlíčků jsou totiž podle statistik až 5x zdravější jak lidé, kteří kočku nemají.

To, že tato chlupatá stvoření jsou opravdu zázračná, dokazuje jedna ze studií, která trvala dlouhých deset let. Podle výsledků mají majitelé koček až o 30 % nižší pravděpodobnost infarktu. To však rozhodně není všechno. Například senioři, kterým kočky dělají společnost nejčastěji, mají nižší krevní tlak a dožívají se vyššího věku. Léčivé je rovněž kočky vrnění, což dokazují samotní majitelé. Pokud prý vrnící zvířátko ulehne v blízkosti člověka s migrénou, příjemné zvuky dokáží nepříjemné bolesti zmírnit.

Kočky nejenže pomáhají zlepšovat fyzickou stránku člověka, mohou nám pomoci i v psychice. Často se používají při léčbě zvané Felinoterapie, jenž má lidem pomoct se stresem, neurózami či závislostmi. Skvělý účinek mají navíc kočky u handicapovaných lidí či u dětí s mentálním postižením, které mají problém s komunikací. Ve společnosti tohoto mazlíčka totiž v sobě potlačí ostych a komunikují bez zábran.

Pokud tedy máte rádi zvířata a chcete se dožít úctyhodného věku, neváhejte a nějakou pěknou kočičku si pořiďte. Pokud se o ní budete starat s láskou a dostatečnou péčí, určitě vám to vrátí.

 

Zdroj: Flowee

Fotogalerie nindža koček, které vás totálně odzbrojí!

Články, které by tě mohly zajímat