Právě vysíláme

CRASH BANDICOOT přichází na WINDOWS a na XBOX ONE! Bude to stát za to?

23. června 2018 12:10
CRASH BANDICOOT přichází na WINDOWS a na XBOX ONE! Bude to stát za to?

Oblíbená hra Crash Bandicoot rok po jejím vydání na konzoli PS4 putuje na Windows a na Xbox 1. Po téměř jedenácti letech tak můžeme zahájit další dobrodružství s červenou liškou na počítači. Vyjde programátorům tento krok, nebo měli zůstat u PlayStationu?

Málokdy se stane, že videohra získá kultovní status a je známá i mimo svět videoher. Jenže právě videohře Crash Bandicoot se to povedlo a necelých dvacet dva let od vydání úplně první verze hry, přišla firma Sony minulé léto s nejnovější verzí – Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Hry se ujali jiní programátoři, prý i postavy jsou trochu jiné a z původní verze z roku 1996 nezbyl ani jeden kus kódu. Dá se říct, že Crash Bandicoot prošel jakýmsi razantním „upgradem“ od předchozí verze z roku 2007. 29. června vyjde ale verze na Windows počítače a na Xbox One. Vyplatí se Sony tento krok?

ČTĚTE TAKÉ: UBISOFT chystá řadu novinek na konferenci E3! Na co se můžeme nejvíc těšit?

Komerčně samozřejmě dává smysl představit hru Crash Bandicoot N. Sane Trilogy i na Windows a Xbox (která taky spadá pod Windows). Vytvoří se možnost prodávat her víc a hráči budou moci na více plátnech ohodnotit, zda je Crash lepší než jeho přímá konkurence, Sonic The Hedgehog a Super Mario.

Na druhou stranu existují i ti, kteří by si přáli, aby Crash Bandicoot zůstal pevně v rukou Sony, čili PlayStationu. Firma Vicarious Visions, která novou verzi Crashe programovala, má zkušenosti s vyvíjením veleúspěšné hry Guitar Hero. Tato hra byla pouze kompatibilní s herní konzolí od PlayStationu, v tom částečně spočívalo její kouzlo. Je zajímavé, že podobně jako s Guitar Hero nenařídila firma Sony, aby se Crash vyskytoval pouze v herních konzolích této americké značky. Je fakt, že to počty prodejů nijak v minulosti neovlivnilo, ale je to přeci jen návrat do minulosti!

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy nejspíš uspěje i mezi uživateli Xboxu a Windows. Nicméně, jméno a historie hry bude hrát větší roli v tomto případě, než-li celková kvalita hry. A to je pro ikonu jako je Crash Bandicoot přece jen škoda.

Zdroj: historycooperative.org, techadvisor.co.uk, Activision, wccftech.com

Aplikace Bark: Facebook pro psy, díky kterému budou vaše procházky mnohem zábavnější a bezpečnější

Články, které by tě mohly zajímat