Právě vysíláme

CRISTIANO RONALDO opouští REAL MADRID! Proč přestoupil a kolik mu nový klub nabízí peněz?

11. července 2018 12:10
CRISTIANO RONALDO opouští REAL MADRID! Proč přestoupil a kolik mu nový klub nabízí peněz?

Fotbalový svět je v šoku! Hvězdný útočník a pětinásobný držitel Zlatého míče Cristiano Ronaldo mění tým! Z Realu Madrid posílí Portugalec italský Juventus Turín. Proč si Ronaldo vybral právě Juventus? Čím ho klubový prezident Andrea Agnelli přesvědčil? Vše vám prozradíme!

Cristiano Ronaldo po devíti letech končí v týmu Real Madrid. Portugalec požádal madridský celek o přestup a podepsal čtyřletou smlouvu s italským mistrem Juventus Turín ve výši 112 milionů Eur. Stal se z něj tak čtvrtým nejdražším hráčem historie.

Internetem začaly hned kolovat různé teorie k tomu, proč Ronaldo, který byl v Realu téměř považován za Boha, přestoupil právě k Bianconeri (přezdívka italského celku). Nechal se zlákat penězi? Mohlo za to jeho ego? Odpověď je vlastně komplikovanější, než si lidé myslí.

ČTĚTE TAKÉ: Jak vypadá oběd u CRISTIANA RONALDA? Bývalý spoluhráč prozradil jeho neobvyklé zvyky!

Juventus o Ronalda opravdu stál. Prezident klubu, italský podnikatel Andrea Agnelli, za Cristianem dokonce přiletěl soukromým tryskáčem, aby ho přemluvil. Podle zdrojů měl Ronaldo i několik rozhovorů se členy klubové hierarchie, mezi které nechyběl ani kouč Massimiliano Allegri. Juventus netají fakt, že jeho cílem je co nejdřív vyhrát nejprestižnější klubovou fotbalovou soutěž na světě – Ligu mistrů. Klub vyhrál sedmkrát po sobě italskou ligu, ale jeho tým stárne. Vedení nejspíš cítí, že této úspěšné generaci hráčů už dochází možnosti splnit tenhle sen, a proto sáhlo právě po Ronaldovi. Portugalec to přijal spíš kvůli výzvě, než kvůli penězům. Jinak by částka, kterou za něj zaplatila Juventus, činila mnohem vyšší sumy.

Fanoušci Ronalda tuhle zprávu slyší neradi, ale je třeba konstatovat, že portugalská hvězda stárne. Španělská liga není sice tak fyzicky náročná, jako anglická Premier League, ale italská Serie A je z evropských lig pověstně ta nejpomalejší. Ronaldo si tak v Juventusu může prodloužit kariéru třeba i o pár let, než kdyby býval zůstal v Realu. Navíc ho určitě přilákala představa, že bude hlavní hvězdou a tváří italského mistra.

Co si myslíte o přestupu vy? Napište nám do komentářů!

Zdroj: BBC.com, Sky Sports, Twitter, New York Times

5 celebrit, které mají IQ skleničky vody. U některých vás to skutečně překvapí!

Články, které by tě mohly zajímat