Právě vysíláme

Emocemi nabitý dokument ze zákulisí prvního turné kapely MIRAI. Takhle kluky neznáte!

23. května 2018 8:36
Emocemi nabitý dokument ze zákulisí prvního turné kapely MIRAI. Takhle kluky neznáte!

Mirai? To není jen jedno z největších hudebních zjevení posledního roku, ale hlavně parta kluků, která má energie na rozdávání, miluje muziku a podle záběrů ze zákulisí také dobré jídlo. A díky krátkému filmu, který vznikl během jarního turné se spřátelenou skupinou Poetika, teď mohou fanoušci nahlédnout Mirai trochu pod pokličku.

Během uplynulých měsíců posbírala tahle kapela většinu ocenění: Český slavík, Anděl a Hudební ceny Evropy 2. Její zatím největší hit Když nemůžeš, tak přidej se blíží 13 milionům zhlédnutí na YouTube a stal se nepsanou hymnou nejen sportovců.

Odměnou bylo klukům první samostatné – vyprodané – turné a nyní již kapela naplno odstartovala letní koncertní sezónu, která čítá na sto vystoupení napříč celou republikou.

„Mám pocit, že naše první plnohodnotné turné bylo jen o jídle, pití a euforii z koncertů,“ říká s nadsázkou zpěvák Mirai Navrátil. „Člověk, jak stále přejíždí ze štace na štaci, tak sedí v dodávce a jediné, co mu může dělat a dělá v tu chvíli radost, je jídlo. Myslím, že je to trochu vidět i v aftermovie. Rozhodně jsme na šňůře nezhubli, ale bylo to celkově jedno z nejkrásnějších období, co jsme doposud zažili,“ dodává.

Za zpracováním „dokumentu“ stojí talentovaný Ondřej Kudyn. Ondra mezi nás zapadl tak, že jsme o něm ani nevěděli a některé momenty si vůbec nevybavuji, že točil. Za něj určitě vděčíme Poetice, která nás s ním seznámila,“ vzpomíná kytarista Michal Stulík.

Kameraman a režisér Ondřej Kudyn s kapelou strávil na cestách několik dní a záběry pro backstage film sbíral v Ostravě, Českých Budějovicích, Liberci, Valašském Meziříčí a pražském Lucerna Music Baru. Během toho natočil několik hodin materiálu, ze kterého pak vybral ty nejlepší momenty.

„Musím říct, že tohle byla taková ta správná tour s kapelou. Pořád se hrálo, zpívalo, no masakr. Na jedné zastávce jsme přijeli a stage už byla postavená a oni prostě úplně šťastný, že můžou zase hrát a jamovat, myslím že dokonce vymysleli novej song. Nechápu, byla to skoro předposlední zastávka a oni neměli dost. Materiálu jsem měl asi 5 hodin. Bylo pořád co točit a o to bylo těžší zahodit nějaké záběry,“ popisuje Kudyn a dodává: „V podstatě jsem k nim zapadl a nebrali mě vůbec jako kameramana a tím pádem jsem mohl zachytit skutečné momenty. Popravdě mi ta atmoška chybí, i když mi ještě teď hučí v uších.“

 

Foto: www.klapper.cz

Zdroj: Universal

Angelina Angelic hledá přítele! Co dalšího nám prozradila nádherná burleska?

Články, které by tě mohly zajímat