Právě vysíláme

ENNIO MORRICONE vyprodal koncert v Praze

3. prosince 2015 11:30
ENNIO MORRICONE vyprodal koncert v Praze

Fanoušci mají šanci ještě v Bratislavě, kde skladatel vystoupí také.

Italská legenda filmové hudby Ennio Morricone zahájí 15. ledna 2016 své evropské turné v Praze. Vstupenky na tento zahajovací koncert jsou již kompletně vyprodány. Jde tak o třetí vyprodaný koncert v řadě, který slavný Ital odehraje v největší hale České republiky. Další šance vidět tohoto italského mistra se pro hudební fanoušky naskytne 19. 1. 2016 v Bratislavě, kde jsou vstupenky stále k dispozici. Morricone vystoupí společně s Českým národním symfonickým orchestrem, se kterým zahraje nejslavnější skladby své kariéry. Současně ve světové premiéře uvede skladby k filmu Osm hrozných režiséra Quentina Tarantina.

Koncerty slavného římského rodáka jsou velmi očekávanou událostí, kterou se chystají navštívit také někteří slavní hollywoodští režiséři. Poslední turné, které Morricone absolvoval minulý rok, bylo ve všech městech naprosto vyprodané. Během koncertů vládla koncertními sály téměř euforická atmosféra, fanoušci neváhali tleskat ikoně filmové hudby ve stoje.

Zástupce pořadatelské agentury JVS Group, která koncert připravuje, informuje o situaci se vstupenkami takto: „Vstupenky na pražský koncert jsou zcela vyprodány. V Bratislavě je možnost výběru místa prozatím větší, o koncert je však velký zájem i z Maďarska a Vídně, doporučujeme fanouškům tedy příliš neváhat,“ říká o koncertu Lucie Nouzová. Vstupenky na koncert jsou v prodeji v síti Ticketportal.

Loňské celosvětové turné Morricone koncertem v Bratislavě zakončil. Poté, co kvůli zranění musel koncert odložit, předvedl fanouškům nejlepší show celé tour.

„Byl to ten nejlepší závěr,“ komentoval tehdy Ennio Morricone koncertní derniéru roku 2015 a při letošní návštěvě slovenských médií v Římě, slibil opět něco navíc.  V doprovodu Českého národního symfonického orchestru se poprvé chystá zahrát hudbu k velmi očekávanému filmu Quentina Tarantina Osm hrozných a také snímku Qiuseppa Tornatoreho Korespondence.  

Morricone proslul především díky spolupráci s režisérem Sergiem Leonem, pro kterého napsal hudbu k westernům Tenkrát na Západě, Hodný, zlý a ošklivý nebo Pro hrst dolarů navíc. Celkově však během své šedesátileté kariéry pracoval na více než pěti stovkách filmů. Mezi ty nejzásadnější patří snímky Maléna, Bio Ráj, Misie, Profesionál, Nedotknutelní, Legenda o 1900, Tenkrát v Americe, 46 hodin v Paříži a mnoho dalších. Za hudbu k filmům, na kterých pracoval, získal také mnoho ocenění. Sošku Oskara získal jako jediný hudební skladatel za celoživotní dílo. Ve své sbírce má také několik cen Grammy, Zlaté Globy, evropské Oskary Efa a další.

Odkaz na předprodej pro koncert v Bratislavě:
www.ticketportal.sk/event.aspx?id=60156

Články, které by tě mohly zajímat