Právě vysíláme

Fanoušci Harryho Pottera, pozor! Rowlingová prozradila skutečný původ symbolu Relikvií smrti

5. listopadu 2017 11:10
Fanoušci Harryho Pottera, pozor! Rowlingová prozradila skutečný původ symbolu Relikvií smrti

Jste fanoušky slavného Harryho Pottera? Pokud ano, pak určitě znáte i symbol Relikvií smrti. Víte však jaký je původ tohoto magického předmětu, který hrál v ději tak důležitou roli? V čem spisovatelka Joanne Rowlingová hledala inspiraci? Konečně to víme!

Trojúhelník s čárou a kolečkem uprostřed, tak vypadá symbol Relikvií. Otázku, proč má předmět zrovna takovou podobu, teprve nyní vysvětlila jeho samotná autorka. Pro stanici BBC Rowlingová uvedla, že inspiraci hledala během svých cest. Jednoho večera zrovna sledovala v televizi film s názvem Muž, který chtěl být králem, když v tom jí velmi zaujal tzv. Zednářský znak, jenž je nedílnou součástí děje snímku. Tento symbol v trojúhelníkovém tvaru se poté stal inspirací pro vytvoření znaku Relikvií smrti.

Spisovatelka rovněž přiznala, co se jí honilo hlavou, když tvořila samotné Relikvie. V době, kdy vznikaly poslední díly Harryho Pottera, zažívala Rowlingová velmi smutné období. Její matka trpěla vážnou nemocí a Joanne se tak postupně musela smiřovat s tím, že milovanou osobu ztratí. Vytvořené Relikvie tak přesně ukazují její samotný pohled na smrt.

Zdroj: BBC

7 skrytých souvislostí z Harryho Pottera, které dokazují, že J. K. Rowling je génius

Články, které by tě mohly zajímat