Právě vysíláme

FEAR THE WALKING DEAD je zpět! Nově s Morganem z THE WALKING DEAD

10. dubna 2018 13:21
FEAR THE WALKING DEAD je zpět! Nově s Morganem z THE WALKING DEAD

Seriál Fear The Walking Dead je zpět! Již 16. dubna v deset hodin večer startuje na televizní stanici AMC čtvrtá sezona populární zombie série. Tvůrci slibují ještě propracovanější podívanou a do postapokalyptického Texasu navíc zavítají nové postavy. Tou nejvyhlíženější je Morgan Jones (Lennie James), který přichází v rámci crossoveru ze sesterské série The Walking Dead.

Hlavní hrdiny postapokalyptického seriálu Fear The Walking Dead jsme na konci třetí série opustili ve chvíli výbuchu přehrady Gonzales. Tvůrci nechali fanoušky pořádně napjaté, protože pouze u hlavní hrdinky Madison Clark (Kim Dickens) bylo jasné, že těsně unikla hrozící smrti. Nyní se ale ocitá sama, bez vědomí o osudu jejích nejbližších. Poučí se z chyb minulých a podaří se jí znovu vybudovat pevnou rodinu?

Morgan Jones – jedna z hlavních postav seriálu The Walking Dead (Živí mrtví). Tedy série, která zde byla ještě před Fear The Walking Dead a celosvětové šílenství okolo zombie sérií zahájila. Nyní ale populární Morgan po emočně komplikovaném období v The Walking Dead vstupuje do sesterského projektu. Jeho milovaná žena byla napadena „chodci“ a stala se jednou z nich. Stejný osud pak čekal i na jeho syna Duana, kterého na „svou stranu“ převedla právě jeho matka. To, že až do dnešního dne přežil, tak Morgan vnímá spíše jako trest než štěstí. Zlomený se proto vrací za šťastnými vzpomínkami do Texasu, kde zažil nejkrásnější období svého života. Tady se setkává s Madison a dalšími hrdiny, do jejichž osudů zasáhne.

Propojení dvou sesterských seriálů The Walking Dead a Fear The Walking Dead tvůrci avizovali s předstihem. Fanoušci se tak mohli dlouho dohadovat o tom, která z postav přestoupí do Fear The Walking Dead. Volba padla na Morgana Jonese, což jeho představitel Lennie James vnímá jako velkou a vzrušující výzvu.

Kromě něj do děje vstoupí i další nové postavy jako texaský pistolník John Dorrey (Garret Dillahunt), skvěle kvalifikovaná a pro přežití vybavená Althea (Maggie Grace) nebo tajemná přeživší Naomi (Jenna Elfman).

V premiérové čtvrté sérii se mohou diváci těšit na experimenty s časovými liniemi, nové zbraně, nepřátele i hrozby. Hlavní hrdinové se tak budou muset poprat nejen se zástupy mrtvol (chodců), ale i sami se sebou. Příběh dokreslí retrospektivní pohledy, detailně zpracované masky zombie specialisty Grega Nicotera, umělecká zobrazení, realističtější bojové scény, kterých oproti předchozím sezonám výrazně přibude, ale i již tradiční emocionálně vypjaté příběhy.

Pod seriálem je opět podepsán také Robert Kirkman, známý scénárista a autor komiksu The Walking Dead, který se v této sérii pokusil o vykreslenější postavy a větší rozpracování rolí chodců (zombie).

Sledujte od 16. dubna celosvětovou premiéru čtvrté série Fear The Walking Dead (Živí mrtví: Počátek konce) na televizní stanici AMC, a to buď od 4:00 hodin v originálním znění, nebo od 22:00 hodin s českým dabingem.

Články, které by tě mohly zajímat