Právě vysíláme

Fenka se ze strachu celý život schovávala pod auta. Teď však cestuje po světě a je to ten nejšťastnější pes!

29. května 2018 10:10
Fenka se ze strachu celý život schovávala pod auta. Teď však cestuje po světě a je to ten nejšťastnější pes!

Fenka se jménem Ginger je nádherné zvíře, které se však narodilo na špatném místě. V africké Zambii sloužila jako bezpečností pes a dostávalo se jí špatného zacházení. Neustále vystrašená se proto schovávala pod automobily a odmítala spolupracovat. Jednoho dne se však její život razantně změnil.

Ginger si všimly dvě mladé ženy, které právě cestovaly po Africe. Vystrašené fenky se ihned ujaly a začaly o ni s láskou pečovat. Z nešťastného pejska se rázem stalo nejveselejší zvíře na planetě, které se už lidí rozhodně nebojí. Díky svým novým paničkám začala navíc Ginger cestovat po různých koutech světa. Viděla skoro celou Afriku, koupala se v jezerech a hrála si v překrásných parcích. Z dobrodružných cest pořizují její majitelky mnoho fotografií, na které je opravdu radost pohledět. Tahle šťastné zvíře jste snad ještě neviděli.

ČTĚTE TAKÉ: Majitel fenky zažil šok. Když šel zkontrolovat štěňata, našel v boudě ještě jednu zvířecí mámu. A taky s mláďaty

Psi v Africe mnohdy nemají příliš dobrý život a spousta z nich se jen tak potuluje bez domova na ulici. Kvůli špatným podmínkám byla proto založena nadace s názvem Project Dziko. Dobrovolníci v rámci tohoto projektu cestují po celém kontinentu a zachraňují opuštěné chlupáče. Zároveň jsou také pořádány besedy ve školách, kde se děti učí, jak se psy správně zacházet. Tak snad si mladá generace vezme rady opravdu k srdci. Psích příběhů s happy-endem, jako měla Ginger, je zapotřebí mnohem víc.

 

Zdroj: BoredPanda

Galerie plná důkazů, že retrívr je to nejlepší plemeno

Články, které by tě mohly zajímat